Méregtelenítő ammónia, Йdesvнzi akvarisztika - Egyйb - Kellйkek

Kérdések és válaszok Leírás Ez az Ubbink Aqua Bectifit tó ammónia méregtelenítő stimulálja a mikroorganizmusok szaporodását, amelyek a nitrogént hasznos aminosavakká alakítják és bontják a mérgező ammóniát, hogy a tóban élő víziállatok növekedhessenek.

Kémhatása bázikus, ezért semleges oldatokban ammónium ion formában van jelen, ami alacsony koncentrációban a növények preferenciális nitrogénforrása. Mivel az ammónia az élő növényi sejtekben folyamatosan képződik különböző biokémiai átalakulásokban, méregtelenítésének több bioszintetikus útvonala is kialakult.

Abban az esetben azonban, amikor a növény gyökérzónája extrém ammónium-ion szinteket tartalmazó közegbe kerül például méregtelenítő ammónia és akvapónia során még a legaktívabb méregtelenítés utak sem képesek megvédeni a növényeket az ammónia fitotoxikus hatásai ellen. A fitoremediáció és az akvapónia új, méregtelenítő ammónia, ökológiai alapú technológiák, amelyek alapja a növények magas környezeti stressz-tűrőképessége.

röviden a giardiasisról

A fitoremediáció élő növényeket használ a talajt és a talajvizet szennyező anyagok eltávolítására. Az akvapónia a hidrokultúrát növénytermesztés vízben, talaj nélkül és a hagyományos akvakultúrát víziállatok - elsősorban halak - tenyésztése tartályokban integrálja, így halak és növények szimbiotikus termesztését oldja meg zárt rendszerben.

A fitoremediáció során a növényeket a méregtelenítő ammónia anyagok széles skálája érheti, míg a szokásos akvapónia során a halak méregtelenítő ammónia termelt ammónium ion a fitotoxikus komponens.

méregtelenítő ammónia gyermekek aszcariasis diagnosztizálása

As a base, under neutral conditions it exists as ammonium ion, which, at low external concentrations is a preferential nitrogen source for most plants but at higher concentrations it is phytotoxic.

Since ammonia is continuously produced in living plant cells by different biochemical processes, several routes evolved for its detoxification.

méregtelenítő ammónia aszcariasis földrajzi eloszlása

However, even the most active detoxification pathways cannot protect the plants against high concentrations of ammonia applied exogenously under the conditions of phytoremediation and aquaponics. Phytoremediation and aquaponics are new, emerging, ecofriendly technologies that exploit the high stress tolerance of plants by growing them under atypical, occasionally highly stressful conditions.

Az ammónia

Phytoremediation uses living higher plants for cleaning up méregtelenítő ammónia soil and water by removing, sequestering, or biochemically decompos¬ing the pollutant. Aquaponics integrates hydroponics plant production in water, without soil and traditional aquaculture raising aquatic animals such as snails, fish, crayfish or prawns in tanksproviding a symbiotic environment for producing fish and plants in a closed system.

In phytoremediation plants méregtelenítő ammónia be exposed to a wide range of pollutants while in aquaponics the usual phytotoxic pollutant is ammonia produced by the fish.

Funkciói közé tartozik az átlagosan ml-nyi határok ml epe kiválasztása is. Ez utóbbi működéséhez tartozik a bilirubin, a koleszterin és a májban részlegesen átalakított toxikus környezeti anyagok, gyógyszerek, nehézfémek kiválasztása, azaz a májtisztítás és májvédelem. Az epe szekréciójában kétféle sejt vesz részt: egyrészt a máj falisejtjei, amelyek az epesavas sókat, a koleszterint, a foszolipideket, az epefestéket és az idegen anyagokat választják ki, másrészt az méregtelenítő ammónia bélelő hámsejtek, amelyek az elektrolitoldat egy részének szekréciójáért felelősek. Az átlagosan ml-es napi epeszekrécióból a falisejtek szekréciója kb, 75, az epecsatornáké 25 százalék.

Lehet, hogy érdekel