Ancylostoma duodenale. Horogféreg fertőzés (bányaféreg fertőzés)

Mezítláb sétáltak a tengerparton, gusztustalan betegség lett belőle Origo Amikor azonban visszatértek szállásukra nagyon viszketett a lábuk.

eszközök férgek eltávolítására gyermekekben

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock Ekkor még azt gondolták, valami biztos megcsíphette őket, és hamarosan elmúlik a viszketés. Az azonban nem akart elmúlni, sőt egyre csak fokozódott.

Amikor ancylostoma duodenale Kanadába, már fájdalmas duzzanatok keletkeztek a lábfejeiken és lábujjaikon.

ancylostoma duodenale helminthal féreg gyógyszer

Két orvossal is konzultáltak, akik nem tudták megmondani a betegség okát. Egy harmadik viszont sikerrel diagnosztizálta a kórt: horogféreg Ancylostoma duodenale támadta meg a fiatal párt — írja a CTV News.

receptek a paraziták eltávolítására

A horogféreg meleg, nedves éghajlatú országokban elterjedt, olyan talajon, amely ürülékkel szennyezett. Az olyan strandokon például, ahol sok kutya szaladgál, ancylostoma duodenale előfordulhatnak ezek a paraziták.

aszcariasis füzet paraziták kezelése az abakanban

A horogféreg lárvája a székletben fejlődik, majd emberbőrrel érintkezve azonnal befúrja magát. A vérárammal a tüdőbe kerül, onnan a légutakba, a szájba, majd lenyelve a vékonybélben fejlődik ki mm hosszúra, ahol ivaréretté válik, és többnyire egy-két évig él.

Becslések millió közöttire teszik a vele fertőzött emberek számát. Ha ilyen tengerparton járunk, nem célszerű mezítláb sétálni a homokban, de ha már igen, az alatt a szint alatt tegyük, amit a tengervíz nemrég már átmosott — írja a Telegraph.

kezelés a helminták és paraziták számára étrend a paraziták kezelésében

Lehet, hogy érdekel