Zombizáló paraziták, A parazita darázsok a pókokat Zombie Weavers-be fordítják |

Japánban például a női Reclinervellus nielseni paraziták tisztítása a testből ismertek, hogy megragadják a pókokat, tojásokat helyeznek el a pókok és elrepülnek.

A pókok a szokásos módon folytatják az életet, amíg a zombizáló paraziták meg nem kelt, és a darázslárvák megjelennek.

Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap

A lárva hatásos méreggel fecskendezi be a gazdáját, amely az idegrendszerének eltérítésével zombizálja a pókot. A tyrannikus fiatal darázs ezután arra kényszeríti a nyolclábú zombit, hogy a tökéletes fészket felépítse.

Átveszi a hangyát egy hangya, ami azt jelenti, hogy felkapaszkodik egy ágon, és a mumifikálás előtt a levél alsó oldalára tapad. A helyére zárva, a cordyceps gombaszerű gyümölcsös teste az antennából kihajt, és végül felszabadítja a spórákat. Ez a hírnév úgy tűnik, hogy csak egy gomba van, amely ilyen rémálmot hozhat létre. De valójában sok faj van, és a zombizáló hangyák nem az egyedüli specialitásuk.

Miután a projekt befejeződött, a lárva megelégszik az önelégült varrónőjével. Most, hogy közelebbről megnézzük ezt a Thrones-méltó kapcsolat játékát, megmutatjuk, hogy a zombi pók megváltoztatja a webes szövését, hogy a lárva gazdája legyen. A japán zombizáló paraziták egy csoportja szerint ezek a testre szabott alkotások erősebbek és nyilvánvalóbbak - olyan tényezők, amelyek valószínűleg csökkentik a repülő rovarokkal vagy eső levelekkel való ütközések okozta károkat, és végül növelik a lárvák túlélési esélyeit.

A japán Kobe Egyetem viselkedési ökológiai posztdoktori kutatója érdekelte a pásztor-pók dinamikáját, amikor helyi templomokat látogatott, és megfigyelte az orb-szövésű pókokat.

Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap

zombizáló paraziták A darázs-eltérített pókok olyan webeket hoznak létre, amelyek az utóbbi kategóriához hasonlítanak, de Takasuka azon tűnődött, vajon ez csak egybeesés volt-e. A darázs méregét zombizáló paraziták pók pihenő webes tervrajzaiba lehetne belökni, és arra kényszeríteni, hogy kövesse ezeket az utasításokat, de az is lehetséges volt, hogy a pók egyszerűen csak a lárvára építette a webet, és csak a pihenőhöz hasonlított.

Hogy megtudja, Takasuka 20 egészséges pókot és 10 parazitáltat gyűjtött össze két városban. Ő és kollégái nagy felbontású videót és fotókat készítettek a pókokról, amikor építették a hálójukat.

A rákos kaszáló parazita zombizálja a zsákmányát - Tudomány + technológia - 2020

Szintén összegyűjtötték a befejezett szövedékeket, és húzógépet használtak arra, hogy megmérjék az erőt, ami szükséges a töréshez. A képelemzés zombizáló paraziták mutatott szignifikáns különbséget a parazitált és nem parazitott fészkek architektúrája között, és zombizáló paraziták zombizáló paraziták mindkét csoportja hasonló viselkedési mintákat követett az építés során. A webes anyagok közelebbi áttekintése azonban néhány kulcsfontosságú különbséget fedezett fel.

Ellentétben a pihenőhálókkal, az trematode paraziták fényben fényesen ragyogtak a lárvák, a csapat a mai napon jelentést tesz. A kutatók úgy vélik, hogy az extra világítás megakadályozza a rovarok véletlen ütközését a lárva szentélyével. A szálak, amelyeket a pókok a lárvák szövedékeinek felépítésére használtak, szintén szignifikánsan vastagabbak és keményebbek voltak, és 2,7—szerese volt a töréshatárnak, mint a normál hálóból.

Amikor a kutatók szétválogatták a szálakat, nem találtak jelentős strukturális különbséget a szálakban.

A parazita darázsok a pókokat Zombie Weavers-be fordítják

Ez azt jelenti, hogy a lárvák valószínűleg arra kényszerítik a pókokat, hogy erősítsék a normál szálakat a hozzáadott selyemrétegekkel, és ne hessenek vastagabb selyemszálakat. A kutatók azt gyanítják, hogy a darázslárvák olyan vegyszerekkel fecskendezik be a gazdájukat, amelyek utánozzák a hormonokat, amelyeket a pókok termelnek, hogy kiváltják a pihenő webépítési viselkedést.

A képlet enyhe csípése arra kényszerítheti a pókot, zombizáló paraziták rögtön átmegy az azonos helyeken, hogy megerősítse a szövedéket és hozzáadja az extra UV káprázást. A folyamat azonban valóban eltér a normától, amikor a pók befejezi a szeretettel megépített fészket. Elengedhetetlen, hogy ez most haszontalan arachnid ambles a közepén a web, és ül inert, türelmesen várja, hogy a lárva mester fizetni a végső bókot az összes zombizáló paraziták munka: eszik vacsorára.

Undead-End: Fungus, amely szabályozza a zombi-hangyák saját gombás stalkerjét - - Evolúció - Tartalomjegyzék: Egy speciális parazita gomba szabályozhatja a hangyák viselkedését. De ez a gomba a saját halálos, speciális parazitáival is szembesül Egy gyanútlan munkás hangya Brazília esőerdőjében egy reggel elhagyja a fészket. De ahelyett, hogy követte a fészkes társai jól kopott treetopútjait, ez a hangya kényelmetlenül botladozik, céltalan körökben sétálva, időről időre összeszorulva. Magas délben, mintha programoznánk, a hangya belevágja a mandibleset a levél lédús fő vénájába, és hamarosan meghal. Néhány napon belül a halott hangya fejéből egy zombizáló paraziták szár.

Lehet, hogy érdekel