Rak galandfereg

rak galandfereg

Támogass te is!

kezelés a helminták és paraziták számára széklet az enterobiosishoz

Egy kolumbiai ember tüdődaganatának nagyon szokatlan oka volt: a belsejében növekvő tömeg nem emberi sejtekből származott, hanem egy galandféregből, amely benne élt. Ez az első megfigyelt eset, hogy valaki azért lett beteg, mert a parazita rákos lett benne.

rak galandfereg természetes kettőspont méregtelenítő ital

A férfi HIV-es is volt, ami gyengítette az immunrendszerét, és valószínűleg szerepet játszott abban, hogy a parazita rákot kapott. Az eset valószínűleg nagyon ritka, de a kutatók szerint a HIV és a galandférgek rak galandfereg több millió embert érintenek a világban, így lehet, hogy sok eset nincs dokumentálva.

A 41 éves férfi először akkor ment orvoshoz, amikor belázasodott, köhögött és fogyott több rak galandfereg át.

rak galandfereg

A CT-n daganatot lehetett látni a tüdőben és a nyirokcsomókon, de a biopszia furcsa eredményt hozott. Mikroszkóp alatt kiderült, hogy a sejtek rákosak, de nem voltak emberiek: tízszer kisebbek voltak, mint az emberi rákos sejtek. Több teszt után sikerült kimutatni a H.

féreg kimutatasa verbol gyermekek gyógyszerei férgek számára

Az eredmény azért is meglepő, mert sejtek nem úgy néztek ki, mint amik egy galandféregből származnak — további tesztek viszont ezt bizonyították. A kutatók szerint a HIV miatt tudott a galandféreg növekedni, anélkül, hogy az immunrendszer közbeavatkozott volna, mutációk alakultak ki, és így lett rákos.

A férfi 72 órával azután meghalt, hogy rak galandfereg kutatóknak sikerült megállapítaniuk daganatainak valódi okát.

rak galandfereg

Az esetről szóló tanulmány a New England Journal of Medicine-ben jelent meg.

Lehet, hogy érdekel