Platyhelminthes fluke

platyhelminthes fluke

Cat Fluke Opisthorchis felineus. Opisthorchis felineus, angol. A macska májfarkas is egyfajta laposféreg-paraziták, trematódák, az emberi bél opiszthorchiasis okozója. Az Opisthorchis felineus felnőttei halványsárga színűek, mm hosszúak. Mint más trematódák, platyhelminthes fluke Opisthorchis felineus hermofraditok. A test középső részén az Opisthorchis felineus egy elágazó méh, mögötte egy kerek petefészek, a test hátsó részén két rozettás herék van, amelyek platyhelminthes fluke foltosak.

Sárgás Opisthorchis macskafehérje, x µm méretű, ovális, a pólus felé kúpos ovális, kupakkal van ellátva. Az Opisthorchis felineus a májban, az platyhelminthes fluke és az emberek, macskák, kutyák és más állatfajok hasnyálmirigyében él. A fertőzés nyers, nem megfelelően sült és enyhén sózott halak fogyasztásával történik.

Az első közbenső gazdaszervezet a Bithinia leachi kagyló.

a legrosszabb paraziták

A második közbenső gazdaszervezet a pontyhal, amelynek az izmai lokalizáltak. A parazita végső tulajdonosai vad és házi emlősök és emberek. Az opistorchis életciklusa opisthorchiasis Opisthorchiasis okozta bélférgek a nemzetség opistorhisov féle Opisthorchis felineus és Opisthorchis viverrini és jellemzi részvétel parazita folyamatban, továbbá azok a szervek élő paraziták vnutripochenochnye epevezeték és a hasnyálmirigy-vezeték, epehólyag fő funkcionális rendszerek látens vagy tüneti áthaladását az akut, mind krónikus szakaszában, különböző változataival.

Az Opisthorchis felineus által Oroszországban betöltött személyek száma meghaladja a 2 millióot. A betegség fókuszai a szibériai folyók partján platyhelminthes fluke el. Külön fókusz - a Kama, Volga, Dnyeper partjainál a balti államokban.

Kazahsztánban a betegség ismert természetes platyhelminthes fluke. Jelenleg az Ob-Irtysh-medencében a regionális problémából származó opiszthorchiazis a megnövekedett migrációs folyamatok miatt az ország más régiói számára releváns. A krónikus opiszthorchiasist számos klinikai tünet jellemzi, beleértve a gastroduodenitist is. Ez növelheti a gyomor, a nyombél és az egyéb bélszakaszok eróziós elváltozásainak gyakoriságát. Az opiszthorchiasisra vonatkozó következő diagnosztikai platyhelminthes fluke lehet megkülönböztetni: egy jellegzetes történelem jelenléte, ami azt jelzi, hogy az endemikus fókuszból a nyers platyhelminthes fluke nem fogyasztanak lokális szindrómák hasnyálmirigy-gyulladás, gastroduodenitis, cholangioholecystitis, cholangitis, cholecystitis, hepatopancreatitis és fájdalomszindróma jelenléte a jobb hypochondriumban, az epeutak és a hasnyálmirigy egyes struktúráinak parazita-folyamatában való domináns részvétele miatt jelenléte a platyhelminthes fluke általános elemzésében, főként az eozinofilek számának növekedése miatt az Opisthorchis macskák maguk platyhelminthes fluke tojásaik jelenléte a nyombélben opisthorchis felineus tojás jelenléte székletben az opiszthorchiasis enzim immunoassay pozitív tesztje Trukhan D.

Flukes are found worldwide and range in size from about 0.

Az opiszthorchiasis kezelésében szükség van a patogenetikai és etiotropikus terápia következetes kombinálására. A patogenetikai terápia feladata a gyulladásos folyamat leállítása a hepatobiliaris rendszerben és a gyomor-bélrendszerben. A kezelés időtartama hét, és magában foglalja a hepatoprotektorok, a spasmodikumok, a koleretikus és platyhelminthes fluke antihisztamin gyógyszerek kijelölését.

Akut opiszthorchiasis esetén ajánlatos méregtelenítő terápiát végezni. Anthelmintikus terápiát csak a hepatobiliáris rendszer funkcióinak a klinikai és laboratóriumi adatok szerinti normalizálása után írnak elő.

A választott gyógyszer a prazikvantel, a pirazinokinolinok csoportjából származó gyógyszer. Káros hatással van a parazita lárva szakaszaira és a fejlődő tojásokra.

emberi féreghajto tabletta

A helmintusok a gyógyszer bevétele után órán belül indulnak, ez a folyamat 2 héten belül megfigyelhető. Szakmai orvosi cikkek az opiszthorchiasis és a gastroenterológiai megbetegedések komorbiditásának problémáival kapcsolatban Beloborodova E.

Cat Fluke (Opisthorchis felineus). opisthorchiasis

Svyatenko I. A krónikus opiszthorchiasisban szenvedő betegek gastroösophagealis reflux betegségének jellemzői. SSMU, Tomsk, Krivtsova O. A gyomor savképző funkciója és az epe elemi összetétele krónikus opiszthorchiasisban szenvedő betegeknél, gastroesophagealis reflux betegséggel kombinálva. Diss absztrakt. MD, TGMA, Moszkva, Churin B. A gyomor és a vékonybél emésztési motilitása krónikus opisthorchiasisban.

Fluke 435 – Az egyetlen „A” osztályú hálózatanalizátor

Kharakhulah M. A gyomor klinikai és funkcionális állapota cukorbetegségben szenvedő betegeknél krónikus opiszthorchiasis kombinációban. Arifullina K. Repnikova R. Trukhan D. A www. Opisthorchisamely tartozik a család Opisthorchiidae, a Alrend Opisthorchiata kötelezze Opisthorchiida, alosztály Digenea lat. Digenea osztályába trematodákra lat.

olyan típusú paraziták, amelyek hasmenést okoznak szekletben férgek

Trematodaa típus a lakás férgek Platyhelminthes, angol flatwormskétoldalú szimmetrikus lat. BilateriaEumetazoi királyság vagy valódi többsejtű lat. Eumetazoakirályság multicelluláris állatok lat. MetazoaZadnegutikkovye lat. Opisthokontaeu-királyság. A szisztematika különböző megközelítéseinek megvitatása túlmutat a "Funkcionális Gasztroenterológia" oldalon.

Acoelomates: Állatok nélkül testüreg

A biztonság és az egyszerű használat érdekében a Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ Amerikai Biotechnológiai Információs Központ rendszerezésére összpontosítunk.

Invaszió, melyet a macskafehérjék, az Opisthorchis felineus viverrini okoz. Az opisthorchiasis okozta platyhelminthes fluke - Opisthorchis felineus - Szibériai csaj macska mm hosszú platyhelminthes fluke ; a serdülőkorban, az epe és a hasnyálmirigy-csatornákban, az emberek, macskák, kutyák, rókák és más emlősök epehólyagjában is parazitál. A bélféreg közbenső gazdája puhatestű csiga ; további házigazdák - pontyhal ide, dace, chebak, stb.

Cat Fluke (Opisthorchis felineus). opisthorchiasis - Cirrózis

A beteg emberek és állatok ürülékéből felszabaduló helmint tojásokat vízben lenyelik a puhatestűek, amelyekben a paraziták fejlődnek és szaporodnak, végül a farkú lárvák, a cercaria platyhelminthes fluke. A Cercariae-t halak lenyelik. Az ember és az emlősök megfertőződnek az opisthorchiasis-tal nyers, fagyasztott, gyengén sózott, elégtelenül pörkölt és főtt halakkal, a belga lárvákkal.

Az Opisthorchiasis főként Kazahsztánban található Nyugat-Szibériában.

Lehet, hogy érdekel