Pinworm jelek.

pinworm jelek férgektől az egész család számára

Az ARD internetes portálja a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal BfV információjára hivatkozva azt írja, hogy tavaly nyáron kezdődött a támadási hullám, és valószínűleg jelenleg is folyamatban van.

A fenyegetés egy ártatlannak látszó e-maillel érkezik, melynek mellékletében egy Word-dokumentum van. A fájl pinworm jelek a Word engedélyt kér, hogy futtassa a dokumentumban található makrókat, és ha a felhasználó ezt jóváhagyja, a támadók máris hozzáfértek a szervezet informatikai rendszeréhez.

pinworm jelek

Az ARD azt írja, hogy a támadók nem csak bizalmas információkhoz férhetnek így hozzá, hanem teljes informatikai rendszerek fölött is átvehetik az irányítást. A portál azt írja, hogy az elkövetők nyomai Oroszországba vezetnek.

öntött méregtelenítő

A BfV szerint a jelek arra utalnak, hogy a Sandworm nevű orosz hackercsapat áll a támadás mögött. A Sandworm kiberszabotázsra szakosodott, és a BfV szerint a világ egyik legveszélyesebb aktív hackercsoportja.

pinworm jelek

A feltételezések szerint a Sandworm támadott meg ben egy nyugat-ukrajnai erőművet is, ami miatt ezer ember maradt akkor áram nélkül. A BfV szerint a Sandworm óta aktív, és pinworm jelek agresszív szervezet.

Korábban nyugati kormányok és a NATO ellen is indítottak kémkedési pinworm jelek kibertámadást, aztán ukrajnai célpontokat vettek célba.

pinworm jelek

A BfV úgy véli, hogy ennek a legutóbbi támadásnak a célja nem csak az, hogy bizalmas információkhoz férjenek hozzá, hanem, hogy informatikai rendszereket bénítsanak meg. Kapcsolódó anyagok.

Previous        Next I.

Lehet, hogy érdekel