Iszap féreg

Gigantikus férget találtak -

A Wikimédia Commons tartalmaz Ormányosférgek témájú médiaállományokat és Ormányosférgek témájú kategóriát.

iszap féreg

Az ormányosférgek Echiura, máshol Echiurida iszap féreg valódi testüreges Eucoelomata állatok egyik törzse. Gyakran a gyűrűsférgek Annelida törzsbe sorolják, bár nincs meg bennük azok szelvényezettsége, így külön törzsnek is tekinthetők.

iszap féreg parazitákbol szarmazo cayenne bőrs

A DNS -szekvenciák vizsgálatai iszap féreg azonban az Echiura és a Pogonophora csoportok is a gyűrűsférgekhez tartoznak. Mintegy fajuk ismeretes benméretük 1—50 cm közötti.

Kerekesférgek

Tömlő, vagy zsákszerű testük szelvényezetlen. Előtestükből prostomium sokszor az utótest hosszának többszörösét is elérő csillós fejlebeny ormány képződik. Nem húzható vissza a törzsbe, de nyugalmi hosszának akár tízszeresére is megnyúlhat. Vége olykor kanálszerűen kiszélesedő, ezzel söprik össze a talaj felületéről a táplálékrészeket.

Ormányosférgek

Talán homológ az Annelidák prostomiumával. A szájnyílás ennek tövében van, csillós barázda vezet hozzá az ormányban.

féreg gyógyszer emberek számára hogyan lehet azonosítani a pinworms t felnőttekben

Törzsük utótest elején külön izmokkal mozgatható páros kitin horogsertét, a végén tüskekoszorút viselnek. Mirigyes epidermiszüket vékony, papillázott kutikula fedi. Bőrizomtömlőjük gyűrűs és hosszanti izmokból áll.

Vírus és baktérium: Mi a különbség, és kit érdekel egyáltalán? - csak egyszerűen

Lassan, főleg a törzsizomzat perisztaltikájával mozognak. Táplálkozáskor a kinyúlt ormány hasi csillózata továbbítja a szájhoz a táplálékrészecskéket.

  • I. OSZTÁLY: FONÁLFÉRGEK (NEMATODA RUD.) | Brehm: Állatok világa | Kézikönyvtár
  • Giardiasis hordozó

Bélcsatornájuk tekervényes, elérheti a testhossz tízszeresét is, hasi oldalán csillós barázdával. Váltivarúak, erős ivari dimorfizmussal.

iszap féreg

A megtermékenyítés külső. A villásormányú féreg Bonellia viridis szaporodása eltér a többi ormányosféregétől.

Account Options

A hím apró, csillós, nincs ormánya, szája, végbélnyílása, véredényrendszere. Állandó lakója a nőstény genitális zacskójának.

iszap féreg az emberi test parazitáinak tünetei és kezelése

Nemcsak megtermékenyíti a petéket, de zselatinszerű anyaggal össze is ragasztja őket. Ha a lárva a nőstény prostomiumába "száj" kerül, akkor hímmé alakul. Ha nem, akkor nőstény válik belőle.

Lehet, hogy érdekel