A szív ébredése

Bemutatkozás

Nagy László Zoltánként életem kalandos utazásához, a lelki megtapasztalás lehetőségeként, születésemkor, 1964-ben, Magyarországot választottam.
1990-ben azonban nagyobb kitérőt tettem a világban. Egy hirtelen elhatározással, két bőrönddel, nagy adag várakozással és hatalmas hittel indultam el New Yorkba, egy számomra új világ felfedezésére. Nem sejtettem, hogy ez egy hosszan tartó belső utazás kezdete is lesz egyben. Két éven át illegális bevándorlóként éltem, amikor 19 millió kérelmező közül zöldkártyát nyertem a lottósorsoláson. Ezzel a váratlan eseménnyel új fordulatot vett az életem, amely elvezetett az egészséges életmód iránti érdeklődéshez, és egy új, spirituális tudatossághoz.

Hippokratész Egészségvédő Intézet

1994-ben felfedeztem az Élő Étel Mozgalmat, és 1999-ben sikeresen diplomáztam a Hippokratész Egészségvédő Intézetben, mint az első magyar életmód tanácsadó. Ez az életmód azóta is meghatározó alapja mindennapjaimnak, és örömmel ismertetem meg minden hozzám forduló érdeklődővel. Erről a témáról bővebben is olvashatsz hamarosan elkészülő weboldalamon: www.elo-etelek.hu.

Élet virága

1997-ben részt vettem egy Élet virága tanfolyamon, majd néhány hónappal később találkoztam Drunvalo Melchizedekkel az Ég-Föld című ötnapos elvonuláson. Ezek a rendkívül erős, átalakító hatású tapasztalatok ösztönöztek arra, hogy saját testvéreimnek is felkínáljam a lehetőséget, hogy elindulhassanak a szív megnyitásához vezető úton, és együtt emlékezzünk arra, kik is vagyunk.

Mandala-Véda Kiadó

E belső késztetéstől indíttatva, 1999-ben lelki társaimmal együtt létrehoztuk a Mandala-Véda Kiadót Magyarországon. Drunvalo Melchizedek könyvével, „Az élet virágának ősi titka” című kötettel indítottuk kiadónk munkáját. Közben 2000-ben Élet virága facilitátorrá avattak, és az azt követő évben már tanfolyamokat is szerveztem Budapesten. Az ígéretes kezdés ellenére, egy döntésem következményeként, arra kényszerültem, hogy négy és fél évet töltsek Ausztrália börtöneiben. Itt csodálatos lehetőséget kaptam arra, hogy mélyebben felismerjem, ki vagyok, azon a véget nem érő utazáson, amit úgy hívnak: Élet.

Bikram jóga

Ezalatt fegyelmezett Bikram jóga tanítvánnyá váltam, mely segített megérteni, mennyire fontos az önmagam és mások iránti türelem és elfogadás. Oly mélyen megérintett a jógának ez az irányzata, hogy 2009 tavaszán részt vettem a 9 hetes Bikram jógaoktatói tréningen. Sikeresen levizsgáztam és ez év augusztusától örömmel osztom meg tapasztalataimat és ismereteimet azokkal, akik részt vesznek az órákon. Bővebb információ: Bikramos önéletrajzom!

Külföldi előadók, rendezvények

A külföldön töltött évek alatt lehetőségem volt megannyi tanfolyamon, spirituális rendezvényen és összejövetelen részt venni. Találkozhattam olyan, mára már Magyarországon is népszerűvé vált tanítókkal mint Drunvalo Melchizedek, Tom Kenyon, Lee Carroll, Brian Clement, Esther és Jerry Hicks és sokan mások. Az általuk megélt csodálatos élmények megtapasztalását szeretném továbbra is lehetővé tenni magyar testvéreim számára.
Meghívásomra Tom Kenyon két alkalommal is tartott előadást Budapesten. 2007. 11. 11-i rendezvényén nagyszabású Hathor interdimenzionális találkozóra került sor. A következő előadását 2008-ban partnerével, Judi Sionnal együtt tartotta. Ezt az egynapos májusi rendezvényt a 2008. év kiemelkedő spirituális eseményévé emelte Mária Magdolna és Jézus erőteljes energiája.
Az előadók sorát Drunvalo Melchizedek folytatta: 2008-ban Dobogókőn tartott 5 napos emlékezetes Ég-Föld-Szív elvonulásával. Időközben 2010 áprilisában lehetőségem volt részt venni Drunvalo új, ötnapos tanfolyamán Sedonaban (Élet a Szívben), amely még mélyebben megerősített Drunvalo és tanításainak hitelességében.
Lee Carroll Kryon-közvetítésén a 2000. év nyarán vettem részt a kaliforniai Del Marban. Megtisztelő volt számomra, hogy személyesen adhattam át neki az első magyar Kryon, és Az indigó gyerekek című köteteket.
Az élő Kryon-közvetítés számomra oly magával ragadó élmény volt, hogy meghívásomra Lee Carroll 2009-ben Magyarországra is elhozta több mint 600 embernek a Kryon-üzenetek eredetiségét és tisztaságát. 2011-ben pedig ismét tiszteletét tette hazánkban. Több mint 700-an voltunk jelen, ahol többek között Pepper Lewis is részt vett, aki Gaia legautentikusabb közvetítője. Bővebb információ a 2011-es rendezvényről: www.firstkryon.hu

Sámáni beavatás

2006-ban a börtönben töltött időszak tapasztalatainak ellensúlyozásaként sámáni rituálékon vettem részt több alkalommal Brazíliában. Az Ayahuasca gyógyító szertartásokon 15-20 fős csoportok megbízott mindenese voltam egy kolumbiai sámán mellett. Az Ő törzsi világnézete bizonyult számomra a legjobb gyógyírnek azokban az időkben, hogy újra megtaláljam a helyem ebben a társadalomban. Ekkor még nem gondoltam, hogy az Ő általa tartott előadásoknak és beavatásoknak, amelyeket főleg a tobozmirigy és lelki fejlődésünk összefüggéséről tartott, milyen nagy hasznát veszem további életutamon.

Abraham tanítása

1998 óta rendszeresen hallgatom Abraham tanításait CD formátumban, amely elvezetett oda, hogy 2008 nyarán Los Angeles-ben részt vettem az Esther Hicks által közvetített „Elfogadás művészete” című Abraham-tanfolyamon. 2010 márciusában több mint 700, a világ minden tájáról érkező emberrel együtt részese lehettem a szintén Hicksék által szervezett „Jólét hajóútaknak” a Karib-szigeteken és júlisban Alaszkában. Ezek az élmények tovább finomították bennem azt, hogyan alkalmazzam még hatékonyabban a Vonzás törvényét.

A „Megvilágosodó Szív Ébredése” tanfolyam

2006 óta összesen 134 „Élet Virága” tanfolyamot vezettem itthon, Romániában, Szlovákiában, Bulgáriában és a Cseh Köztársaságban.
2011-ben azonban új iskolát alapított „Az Emlékezés Iskolája” néven, ahol csaknem 100 új facilitátort képzett ki, akik hozzáférhetővé teszik az új információkat a világ számára. A tanfolyam hivatalos neve „A Megvilágosodó Szív Ébredése” (Awakening the Illuminated Heart). 2011 júliusában sikeresen elvégeztem ezt az intenzív tréninget, és 2012-ben megkaptam a kvalifikációmat a tanításra.
Mély megtiszteltetés számomra, hogy megoszthatom a tanfolyam információit magyar testvéreimmel, amely Drunvalo spirituális tudásának összegzése és esszenciája.
Ma, mint ennek az iskolának hivatalosan elismert tanfolyamvezetője meghívlak, hogy tarts velem azon az örömteli szakrális úton, mely elvezet a szívünkben élő örök igazságra való emlékezéshez, hogy felismerjük: MINDANNYIAN EGYEK VAGYUNK!

Namaste

Bezár