Haldokló paraziták

Van sokkal rosszabb a nemi úton terjedő parazitánál

haldokló paraziták pinworm módon

Van sokkal rosszabb a nemi úton terjedő parazitánál Life. Láttad már?

  • Jó tudni!
  • Rovar paraziták példák
  • Férgek tudományos neve
  • Egyetlen gyógymód a férgek ellen
  • Gyermekek triád Evalar parazitákból

Benne vagyunk a tévében! A kutatók a Trichomonas vaginalis protozoon egysejtű által okozott trichomoniázis fertőzést vizsgálták.

haldokló paraziták

Ahelyett, hogy megszállná az emberi sejtet, a parazita a sejtek felszínéhez csatlakozik, és belőlük táplálkozik. A trichomoniázis a leggyakrabban előforduló nemi úton terjedő fertőzés, amely szövődményként vetélést, koraszülést, alacsony születési testsúlyt és meddőséget is okozhat.

Orsóféreg, ostorféreg, galandféreg, szívféreg, bőrféreg, tűdőféreg...

Érdekes módon e paraziták több mint 80 százaléka maga is fertőzött egy Trichomonasvirus nevű vírussal. A kutatók fertőzött nőkből gyűjtöttek Trichomonas parazitákat, és azt vizsgálták, milyen hatással vannak a laboratóriumban az emberi sejtekre a vírussal fertőzött, illetve nem fertőzött paraziták. A trichomoniázist napjainkban gyakran a metronidazol antibiotikummal kezelik.

gombák paraziták válaszokat kis férgek a gyermekek asztalában

Amikor azonban a kutatók elpusztították a vírussal fertőzött Trichomonast ezzel a gyógyszerrel, kiderült, hogy a haldokló paraziták vagy sérült paraziták olyan vírusokat szabadítottak fel, amelyek gyulladásba hozták az emberi sejteket. A vírus nem fertőzi meg az emberi sejteket, mégis fokozza a parazita káros hatásait. Ez az eredmény haldokló paraziták adhat arra, miért nem előzi meg a metronidazol a trichomoniázisnak a nők termékenységére gyakorolt káros hatásait, sőt akár egyenesen ronthatja a helyzetet azzal, hogy káros vírusok felszabadítására kényszeríti haldokló paraziták élősködőket.

A Londonban élő James Michael igazi álomutazásként élte meg, amikor három barátjával együtt Afrikában turistáskodott, de visszaérkezése után az egész egy szörnyű rémálommá változott. Nem éppen így képzeltem egy életre szóló utazást, az egész szürreális és furcsa élménnyé vált — mondta el a 32 éves férfi a The Sun című bulvárlapnak. A férfi először két hónappal a októberében történt utazás vette észre, hogy valami nem stimmel, amikor gyengének kezdte el haldokló paraziták a lábait. Először azt hitte, csak a kifáradt a kerékpározásban, de miután a helyzet nem javult, és már lakása lépcsőjén sem tudott felmenni, kórházba ment.

Az antibiotikumos kezelés a gyulladás felerősítésével valójában csak tovább ronthatja az állapotot. A kutatás további részében azt kell kideríteni, a vírus struktúrájának vagy életciklusának mely része lehet a legsebezhetőbb a gyógyszerekkel szemben.

haldokló paraziták

A trichomoniázis biztonságos kezeléséhez ugyanis nemcsak a parazitát, hanem a vírust is kell támadni egyszerre. Nemi betegséget kaphatsz!

enterobiosis laboratórium a kerekférgek tünetei az emberi testben

Lehet, hogy érdekel