Galandféreg lovak. A lovak és a galandféreg - 1. rész - Lóápolás és egészség

Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 2.

galandféreg lovak

Derítsük ki, hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal! A galandféreggel való megbirkózás A galandférgeket nem lehet teljesen meggátolni, viszont eredményesen lehet a lovakban lévő paraziták ellen harcolni, és meg lehet előzni a kólika vagy más betegségek kialakulását, amelyek a galandférgekkel állnak kapcsolatban, állítja Tom Kennedy, a Farnam Companies Társulat kutatási és fejlesztési alelnöke.

féreggyógyszer 1 év alatti gyermekek számára

A múltban, a lovaknál megjelenő galandférget, dupla vagy tripla mennyiségű Pyrantel Pamoate-nal kezelték. A praziquantelt biztonságosan lehet használni a lovaknál.

  1. Ennél a pontnál azonban gyakran megáll a tudomány.
  2. Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről
  3. A lovak és a galandféreg - 1. rész - Lóápolás és egészség
  4. Gyógyszer férgek számára 10 éves gyermek számára
  5. Galandféreg lovakban?
  6. Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 1.

A galandféreg kezelhető Óvatosnak kell lennünk, ha a lovat sok féreg fertőzte meg, vagy ha egy fertőzött lóval van dolgunk. Ugyanakkor, amikor a paraziták elpusztulnak, mérgeket bocsáthatnak ki, amely megbetegítheti a lovat.

galandféreg lovak

Ha a lovad már beteg, vagy galandféreg lovak tele van parazitákkal, az immun rendszere túlterhelt és másképp fog reagálni egy normális méregtelenítésre, ezért a féregtelenítőket csak egészséges állatoknak ajánlják. Jelenleg, a praziquantelt, csak kezelésre használják galandféreg lovak nem a férgek megelőzésére.

De Dr. Érdemes féregmegelőző kezeléseket galandféreg lovak Működj együtt az állatorvosoddal, hogy létrehozzatok egy olyan programot, amely a lovadnak és az éghajlatodnak megfelelő!

allergiás reakció a helmintákra képesek- e a férgek hőmérsékletet adni

Bergin azt mondja, hogy nincsen egy általános parazita elleni gyógymód, amely minden lónál működik, minden térségben-a galandféreg lovak bizonyos tényezőkre alapulnak, amelyeket ki kell értékelni és az után az állatorvosod létrehozhatja a tervet. Habár a praziquantel biztonságos, ne vidd túlságban használatát, mert akkor már nem fog hatni a parazitákra.

A paraziták csökkentése érdekében távolítsd el a trágyát az istállóból minden nap, vidd el az ürüléket a táplálék és az ivóvíz közeléből, boronád el a legelőt, hogy szétszórd az ürülék kupacokat.

A lovakat számos külső és belső élősködő támadhatja meg. A következőkben a lovak belső élősködőiről, mindennapi szóhasználattal élve a bélférgességről lesz szó. A lovak belső élősködői közé tartoznak a leggyakrabban előforduló különböző fonál- és orsóférgek és a sajnálatos módon hazánkban is már néhány éve megjelent galandférgesség. Valamint ide sorolják még a - Magyarország csak bizonyos részein előforduló - rozsférgességet is.

Ne etesd a lovad közvetlenül a földön, mert megehetik galandféreg lovak atkákat, amelyek általában a pázsitokon élnek. Kerüld el a túlzsúfolt mezei legelőket a váltogatás kedvező.

A lovak és a galandféreg - 1.rész

Végül, különíts el minden új tagot, és ürülék vizsgálatot végezz el rajtahogy lásd a paraziták szintjét a szervezetében, hogy azok ne fertőzzenek meg más lovat is. A fertőzött lovakat különítsük el!

Végső tanácsok A galandféregnek való kitettség és a fertőzés közötti különbség megállapítása még mindig csak egy találós kérdéses játék, de a kutatók remélik, hogy az hamarosan megváltozik. Stephan Kania, a Tenesse Állatorvosi főiskola adjunktusa, egy tesztet galandféreg lovak ki, az American Quarter Horse Tásrulat segítségével, amely megállapítja a fehérjét, amelyet a galandféreg bocsát ki a ló ürülékében.

Ha minden jól megy, ezek a tesztek két három év múlva kaphatók lesznek, és nagy segítség lesz a galandféreg fertőzések megállapításában.

férgek gyermekeknél és felnőtteknél tünetek és kezelés les parasites aquatiques

Szerencsére most már megvannak az eszközök, amivel megelőzheted a galandféreg-gondokat. Tárgyald meg a fertőzés szintjét a térségedben az állatorvossal és dolgozz ki egy féregtelenítő programot, amely kedvező a lovadnak! Kapcsolódó cikkek.

galandféreg lovak

Lehet, hogy érdekel