Csontevo féreg

Csontevő férgeket fedeztek fel a tenger mélyén

Kivételes kísérletet hajtottak végre a Mexikói-öbölben.

anthelmintikus gyógyszerek gyermekeknek vélemények helminták viszkető bőr

A csapat választása azért esett a hüllőkre, mert az aligátorok gyakran a tengerre is kiúsznak. A kísérlettel így azt akarták szimulálni, hogy mi történik egy-egy elpusztult állat maradványaival, miután lesüllyedt a tengerfenékre.

A kutatók abban reménykedtek, hogy különleges élőlényeket láthatnak majd a maradványoknál.

csontevo féreg

A hónapokon át tartó kutatásban csontevo féreg szakértők folyamatosan vizsgálták a tetemek bomlását. A dögevők két napon belül megjelentek az aligátoroknál, 51 nap alatt pedig eltüntették a lágy szöveteket.

Az aligátorok környékén különböző élőlényeket figyeltek meg, így például rákokat, az egyik legizgalmasabb csontevo féreg azonban férgekhez kötődik — írja a CNN.

A csapat ugyanis első alkalommal azonosított csontevő férgeket a térségben, a kutatók szerint egy új fajról van szó.

hány férget kell kezelni a kerekférges gyermekekben

A férgek valóságos foltokat alakítottak ki az aligátorok csontjain, különösen a gerincoszlopon. Az új faj az Osedax nemzetségbe tartozik. A Mexikói-öbölben nem először hajtottak végre hasonló kísérletet.

férgek a végbélben

Néhány éve szarvasmarhák tetemeit engedték le, akkor azonban nem láttak férgeket a maradványok körül. A csapat ennek ellenére úgy gondolja, hogy a csontevő állatok nem csak aligátorokkal táplálkoznak.

Nem lopták bele magukat az emberek szívébe, de az a végtelenül sok gerinctelen állat sem, akiket szintén férgeknek csontevo féreg, vagy a férgek közé sorolnak. Nem sokszor kerülnek a szemünk elé a szalag- szakáll- fonal- nyíl- gyűrűs- szívó- húros- zsinór- és nyelves férgek, és ez még csak egy része ennek a nagycsaládnak. A nyelv híven tükrözi az emberek értékítéletét. Akit féregnek neveznek, az már igazán hitvány ember, az emberiség legalja. Krsnadásza Kavirádzsa középkori szent és költő úgy fejezi ki az alázatát, hogy magát az ürülékben élő féregnél is alantasabbnak mondja.

Lehet, hogy érdekel