Autotróf parazita.

Azok a csodálatos növények!

Orvosi szemvidító A vajvirágfélék, néha szádorfélék autotróf parazita szádorgók Orobanchaceae az ajakosvirágúak Lamiales rendjébe tartozó növénycsalád.

autotróf parazita biztos gyógyszer a gyermekek férgeinek

Több génusz korábban a polifiletikusnak bizonyult Scrophulariaceae sensu lato tágabb értelemben vett görvélyfűfélék részét alkotta. Jól megalapozott, monofiletikus családot alkot.

belfergesseg kezelese terhesseg alatt bél paraziták fertőzőek

Kozmopolita családképviselői előfordulnak Eurázsia mérsékelt éghajlatú részein, Észak-AmerikábanDél-AmerikábanAusztráliaÚj-Zéland és a trópusi Afrika egyes részein. Az egyetlen, teljesen autotróf nemzetségen Lindbergia kívül a család többi tagja teljes parazita vagy félparazita holo- illetve hemiparazita életmódot folytató egyéves vagy évelő lágyszárú növényilletve cserje.

A holo parazita növények pl.

autotróf parazita

OrobancheLathraeaEpifagus klorofillt nem is tartalmaznak, színük így sárgás, barnás, lila vagy fehér is lehet. A hemiparazita növények a Scrophulariaceae-ből áthelyezve képesek a fotoszintézisrefakultatív vagy obligát paraziták is lehetnek. A családon belüli elemzések szerint bár az evolúció autotróf parazita maga a szívógyökér egyszer alakult csak ki, a holoparazitizmusra áttérés egymástól függetlenül, többször is végbement.

autotróf parazita

A nem húsos toktermésben igen apró magvak találhatók, melyeket a szél terjeszt.

Lehet, hogy érdekel